Međunarodna FEI utakmica u daljinskom jahanju, Šamorin Slovačka




title  Ovog vikenda je u Slovačkoj u Šamorinu održana medjunarodna FEI utakmica u daljinskom jahanju na kojoj su sudjelovali i dva jahača para iz KK Husar iz Čazme.

 Katarina Nerlović i 743 Sokol su se natjecali na utrci od 80 km i Antonio Dijanek i  9 Gidran-2 Šemsa na utrci od 120 km.

 Oba para su po prvi puta sudjelovala na FEI utrkama na ovim udaljenostima i uspješan završetak utrke im donosi mogućnost daljeg natjecanja na većim udaljenostima (Sokolu na 120 km i Šemsi na 160 km).

 U vrlo jakoj medjunarodnoj konkurenciji iz petnaestak država oba jahača para su u svojim utrkama osvojila prva mjesta.

 Katarina Nerlović i 743 Sokol sa prosječnom brzinom 20,4 km/h, za manje od 4 sata jahanja savladala je 80 km i u napetom foto finišu za desetinku sekunde osvojila je 1. mjesto.

 Jednako tako bila je dramatična i utakmica na 120 km koju je Antonio Dijanek završio sa 18,8 km/h, gdje je cijelu utakmicu u pratnji slovačke i talijanske jahačice uspio prije samog kraja, u finišu utrke, ostaviti ih 100-tinjak metara i premoćno sam ujahati u cilj. Prosječna brzina zadnje etape od 20 km (nakon završenih 100 km) je bila 25 km/h.

 Ovi rezultati, sa postignutim brzinama, zdravstvenim i kondicionim stanjem konja su i u medjunarodnim razmjerima na vrlo visokom nivou i predstavljaju do sada najbolje rezultate koje je klub ostvario u nekom takmičenju.

 Klub zahvaljuje svima koji su pomogli ostvarenju ovih vrijednih sportskih dostignuća.

 Na istoj utakmici natjecateljica KK Istra Barbara Šošić i grlo 411 Gazal Ahat uspješno su završili utakmicu na 160 km.