Prvenstvo Hrvatske i 5. kolo Croatia kupa u daljinskom jahanju




24. lipnja 2023, Čazma



title

U subotu, 24. lipnja, u Čazmi je održano Prvenstvo Hrvatske i 5. kolo Croatia kupa u daljinskom jahanju.

Na lijepoj lokaciji Sportsko - ribolovno rekreacijskog centra Vustje, domaćini su bili KK Husar i KK Čazma. Na natjecanju je sudjelovalo 35 jahaćih parova iz Hrvatske i susjedne Slovenije. 

Prvenstvo Hrvatske (PH) održano je na duljinama staza CEN1* 106 km za seniore, CEN1* 85 km za juniore te B 64 km za kadete.

Na PH u seniorskoj kategoriji zlatna je bila Barbara Šošić na grlu 346 Siglavy iz KK Istra dok je drugoplasirani bio Fabijanić Stjepan na grlu Shagya Rumba iz KK Čazma.

346 Siglavy dobio je i nagradu konja u najboljoj kondiciji.

U juniorskoj kategoriji PH pobijedila je Eva Jurković na grlu Salina iz KK Vinia dok je drugoplasirana bila Iris Baljak na grlu Zulema di Gallura također iz KK Vinia. Treće mjesto pripalo je Neli Kos na grlu 614 Neptun iz KK Čazma.

Na PH u kategoriji kadeta pobijedila je Tia Mofradin na grlu Shila iz KK Spirit dok je drugoplasirana bila Tia Mandarić na grlu Hiron iz KK Vinia.

Na 5. kolu Crotia kupa na utakmici CEN1* u seniorskoj kategoriji pobijedila je Pastula Elizabeta na grlu Khalip iz KK Moslavina Challenge dok je drugoplasirani bio Hrlić Ivica na grlu Abi iz istog kluba. Na utakmici B 64 km u kategoriji juniora pobijedila je Janda Paula na grlu Melek Merim iz KK Vinia dok je drugoplasirana bila Ivana Perak na grlu Djogan iz istog kluba. Treće mjesto pripalo je Tiji Mofradin na grlu Shila iz KK Spirit.

U kategoriji seniora na utakmici B 64 km pobijedio je Dominik Jus na grlu Gidran Semsa iz KK DanArab, drugo mjesto osvojili su slovenski predstavnici Jure Grubačević i Ameera. Na utakmici A 42 km u kategoriji juniora pobijedila je Pirak Lucija na grlu Gulbahar iz KK Husar, drugi je bio Galović Josip na grlu Artur iz KK Čazma dok je treće mjesto pripalo Maji Tasliđić na grlu Vezer iz KK Hercules. Na istoj duljini staze u kategoriji seniora slavio je Dijanek Josip na grlu Gidran Luna iz KK Zrinski Topolovac, druga je bila Peić Pavla na grlu Khan Kadin iz KK Challenge dok je 3. mjesto pripalo Ivici Vrhovniku na grlu Gidran Orix  iz KK Bjelovar.

Na utakmici D 21 km prvo mjesto osvojila je Mrkonjić Milohanić Laura na grlu Kally iz KK Challenge dok je drugoplasirana bila Kandrač Leona na grlu Duke iz istog kluba.

Ekipni pobjednik 5. kola Croatia kupa je KK Vinia, drugoplasirana ekipa je KK Čazma dok je 3. mjesto pripalo KK Moslavina Challenge.

Čestitke svim jahačima, logističarima i organizatorima na još jednoj uspješnoj utakmici.