Održana edukacija za predstavnike discipline daljinsko jahanje




24. veljače 2024, ŠRC Kukavica



title

Održana edukacija za predstavnike discipline daljinsko jahanje

U subotu, 24.2. u ŠRC Kukavica, u organizaciji Odbora za daljinsko jahanje HKS-a, održana je edukacija za predstavnike ove discipline. Više od osamdeset sudionika među kojima su bili natjecatelji, treneri, sudci, veterinari i ostali predstavnici Klubova iz cijele Hrvatske, imali su priliku educirati se o aktualnostima u nadlozaćeoj sezoni. Predsjednica Odbora za daljinsko jahanje gđa Kesić Šapić na samom uvodu izrazila je veliko zadovoljstvo odazivom na ovu edukaciju te je istaknula novosti u radu Odbora za daljinsko jahanje kao i ciljeve koji se žele postići u sljedećem mandatnom razdoblju.

O novostima u Pravilniku o daljinskom jahanju te tehnologiji veterinarskih vrata govorio je nacionalni sudac, g Zlatko Kramaric. Anatomiju konja, krvožilnog sustava te načine najefikasnijeg hlađenja konja predstavio je g Ivan Đureković, dr.vet med. O veterinarskim aspektima te svemu onome što se sa konjem događa za vrijeme utakmice te kako štitimo zdravlje i dobrobit konja predstavila je izv.prof.dr sc. Nika Brkljača Bottegaro, Fei veterinar. Za sve natjecatelje koji idu ili se pripremaju za međunarodne utakmice novosti i izmjene u FEI Pravilniku predstavila je gđa Smiljka Selanec, dr.vet.med i Fei sudac.

Sljedilo je izlaganje izbornika reprezentacije g Vladimira Vlajinića koji je predstavio Plan rada i financijski plan rada reprezentacije u daljinskom jahanju. Svoja iskustva sa edukacije u Italiji predstavili su Denisse i Stefano Osip iz KK Istra.

Na kraju edukacije predsjednica Odbora za daljinsko jahanje Tajana Kesić Šapić upoznala je polaznike sa raznim mogućnostima financiranja na koje se Klubovi mogu prijaviti, sa obvezama iz novog Zakona o sportu te najavila nove aktivnosti i edukacije u organizaciji Odbora za daljinsko jahanje.

Veliku podršku ovom događanju dao je g Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica kao i Športska zajednica Bjelovarsko bilogorske županije kojima se neizmjerno zahvaljujemo.

Odbor za daljinsko jahanje